Bilişsel Nörobilim Laboratuvarı Hakkında

psilaby2023-24_11zon.jpg

Bilişsel Nörobilim laboratuvarı, beyin ve davranış arasındaki bağlantıyı araştırmayı amaçlamaktadır. Bilişin nörolojik temellerine odaklanılmakta, prefrontal işlevler, yüz algısı, duygu ifadeleri, ayna-nöron sistemi, çok-duyumlu algı gibi konular üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Laboratuvarımızda EEG, EMG, GSR ve davranışsal deneyler de dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı, 2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Antalya Üniversitesi Destek Vakfı'nın desteğiyle kurulmuştur. Laboratuvarımızda deneyleri programlamak ve veri toplamak için SuperLab,  E-Prime 2 ve E-Prime 3 yazılımları kullanılmaktadır.

Laboratuvarımızda, beynin elektriksel aktivitesini değerlendirmek için 64 kanallı Brain Vision EEG ekipmanı, ayrıca elektrodermal aktiviteyi tespit etmek için galvanik deri direnci sensörü ve elektromiyogram sensörleri kullanılmaktadır.

Eklenme tarihi :5.04.2023 15:37:19
Son güncelleme : 13.03.2024 14:29:35